Öksüz Kalan Yavru Kurtları Emziren Koca Yürekli Anne Köpek

Öksüz Kalan Yavru Kurtları Emziren Koca Yürekli Anne Köpek

Annelik her canlıda aynı kutsallıkta.

Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince Kulp ilçesinde bulunan ve ne yazık ki annelerinin öldüğü tahmin edilen yavru kurtlar (belki de alçak bir avcı tarafından anneleri vuruldu), bir süre önce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Şube Müdürlüğü’ne bağlı merkeze getirildi.

Merkezden sorumlu veteriner veteriner hekim Reşat Ektiren tarafından tedavileri yapılan kurtlar için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’ndan, yavruları yakın zamanda melek olan anne bir köpek bulundu. Yavruları ölen anne köpek, öksüz 7 yavru kurtu sahiplendi, gönlüne bastı ve onları emzirmeye başladı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan yaralı yaban hayvanlarının bu merkezde tedavi edildiğini belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdür Yardımcısı Fehmi Yüksel, “Bunlar çok küçük oldukları için sütle beslenmesi gerekiyor. Biz de barınakta yeni yavrulamış ve yavruları ölen bir köpeği getirdik, beslenmelerini sağladık. Hayvanlar hemen birbirlerine uyum sağladı” diye konuştu.

Yavru kurtlar bir süre daha Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalacak. Anne köpeğe uyum süreleri biraz zaman alacak. Ama sonunda, gerçekten sağlıklarına kavuştuklarında ise tekrar doğaya kazandırılacaklar.

Yavrularını kaybedip, yavru kurtları sahiplenen anne köpeğe de tabii ki patilerce teşekkürler.

İyi ki hayvanlar var.

 

 

Haber-Görsel Kaynakları: İHA, AA





Pinterest'de Paylaş