Pekingese Cinsi Köpeklerin Bakımı ve Özellikleri

Pekingese Cinsi Köpeklerin Bakımı ve Özellikleri


Pekingese cinsi köpeklerin bakımı ve özellikleri hakkında merak ettiğiniz her şeyi bu içeriğimizde bulabilirsiniz.
Boyutları küçük ama cesaretleri pek çok köpeği korkutacak kadar büyük olan Çin kökenli Pekingese’ler, özgürlüğüne de bir o kadar düşkündürler.



Sevimli yapıları ve kolay bakımları sayesinde çok rağbet gören bu cins, pek çok aile tarafından beslenmektedir.
Hoşgörülü ancak sert davranışlardan hiç hoşlanmayan Pekingese’ler, sahibine bağımlılık derecesinde sadık bir ırk olarak ün yapmıştır.



Eskiden Çin hanedanlarının da sahiplendiği bu ırk, kötü ruhlardan insanları koruduğuna inanılarak yarı kutsal sayılırdı.
Hatta insanlar onların önünden geçerken eğilmek ve iyi davranmak zorundaydı, aksi takdirde idamlara kadar varabilecek cezalar verilmekteydi.
Eğer bir Çin hanedanı ölürse Pekingese köpeği de, Çin hanedanını koruyacağı düşünülerek, hanedanla birlikte gömülürdü.



Pekingese Cinsi Köpeklerin Özellikleri
Günümüzde ise iyi bir ev köpeği olan Pekingese’ler, aynı zamanda evdeki bireylerin en iyi dostları haline gelmektedir. Bu ırkın genel özellikleri ise çok havlamalarıdır.



Bu sebeple iyi birer bekçi köpeği olarak da tercih edilebilir. Yaklaşık 5-8kg ve 15-20cm yüksekliğinde olan Pekingese cinsi köpeklerin, yaşama süresi ise 13-15 yıl arasındadır.
Küçük bir yüz ve minik basık burnu ile çok sevimli görünen ve zeki olan bu ırk, öğretmek istediğiniz her şeyi kolaylıkla öğrenebilir.



Ancak inatçı yapısını tetiklememek doğru olacaktır, eğer bir konuda inatçılık yapıyorsa, kolay kolay vazgeçmeyeceğini bilmelisiniz.
Çok fazla egzersize ihtiyacı olmadığından evde rahatlıkla bakılabilir.
Ancak ev halkına karşı yakın davranışlarının yanı sıra, tanımadıkları kişilere karşı agresif yapıda olan bu cinsin, misafirleri sevmediğini rahatlıkla söyleyebiliriz.



Ayrıca ailenize yeni bir bireyin katılma durumunda dikkatli olmanızda fayda vardır, çünkü bu minik dostlarımız kıskandığı kişilere karşı da pek nazik olmayabilirler.
Pekingese Cinsi Köpeklerin Bakımı
Pekingesler, bakımı oldukça kolay olan bir köpek cinsidir. Fazla tüy dökmeyen ve uysal bir yapıya sahip olan bu cinsin, en dikkat edilmesi gereken yönü sağlık problemleridir.



Özellikle safkan olmayanları hastalıklara karşı çok duyarlı ve zayıftır. Bu sebeple Pekingese cinsi bir köpek sahiplenirken, saf kan olmasına dikkat etmeniz gereklidir.
Özellikle anne sütünü yeterli süre almış ve genetik geçmişinin bilindiği yavru almak, sağlık sorunları olma riskini minimuma indirecektir.



Bu cins köpeklerin soğuk havaya karşı dayanıksız olan yapıları düşünüldüğünde, korunaklı ve sıcak ortamlarda beslenmesi doğru olacaktır.
Pekingese cinsi köpeklerin bakımında, en çok zorlanacağınız konu ise tuvalet eğitimi ile ilgili olacaktır. 
Bu konuda anlayışlı olmanız ve kızmak yerine ödül sistemini kullanarak tuvalet eğitimini vermeniz, daha çabuk sonuç almanız adına doğru davranış şekli olacaktır.
 




Pinterest'de Paylaş


1 Yorum


  • Patiliyo
    Mine Turan

    çok tatlılar🥰🐶

    2.05.2020 00:36:09 Reply