Sokaktaki Sevimli Dostlarımız İçin Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz 11 Mama Çeşidi

Sokaktaki Sevimli Dostlarımız İçin Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz 11 Mama Çeşidi

Tıpkı yaz mevsiminde kapılarımızın önüne bir kap su ve mama koyduğumuz gibi kış mevsiminde de paticiklerimizi unutmamamız lazım. Yemek.com’da gördüğümüz bu miyavlı ve havhavlı içeriği güzelce okuyalım, azcık pişirelim, kaplara dolduralım ve kapılarımızın önlerine koyalım.

İşte sokaktaki patili dostlarımız için evlerinizde kolayca hazırlayabileceğiniz o mama çeşitleri.

1. Makarna ve et suyu karışımı

et-sulu-makarna
Evde yapabileceğiniz ilk karışım, tuzsuz ve yağsız olarak hazırlayacağınız ve bir tane et bulyonla pişireceğiniz makarna. Makarna ve bulyonu indirimli bir şekilde aldığınızda kocaman bir tencere hazırlayabilirsiniz. Yarım kiloluk makarna paketi 5-6 kedi, 2 ya da 3 köpeği beslemeye yeterli olur.

2. Ekmek ve sulu yemeklerin suyu

papara-ekmek-yogurt-sulu-yemek
Eğer dışarı çıkıp alışveriş yapmak yerine evde olan yiyeceklerden hazırlamak istiyorsanız ekmekleri papara şeklinde bölerek üzerine varsa etli yemek suyu yoksa sebze yemeği suyu dökebilirsiniz. Üzerine yoğurt dökerek karıştırabilir ve ıslak mama kıvamı yaratabilirsiniz.

3. Ton balığı ve ekmek

ton-baligi-ekmek-720x540
Evde ton balığı olması durumunda ekmekle ton balığını karıştırarak da verme şansınız mevcut. Varsa eğer et suyu dökerek çok besleyici ve iç ısıtan bir mama hazırlayabilirsiniz. Tüm mamalarda en çok dikkat etmeniz gereken hazırladığınız mamaların çok tuzlu olmaması. Hatta tuzsuz olması sağlıkları için çok daha önemli.

4. Peynir ve ekmek

peynir-ekmek-kedi-ve-kopek-mamasi-720x525
Evde hazırlayabileceğiniz en basit mamalardan bir tanesi. Kedi ve köpeklerin peynire olan düşkünlüğü bilinir. Ekmekle birlikte parçalayarak bir kaba ayıracağınız peynir ekmek onlar için önemli bir yiyecek. Eğer kalıp peynir yoksa labne peyniri de ekmeklere sürerek verebilirsiniz.

5. Süt ve ekmek

sut-ve-ekmek
Köpekler için hazırlayabileceğiniz en basit yiyeceklerden bir tanesi de süt ve ekmeği papara haline getirmek. Hem karınlarını doyurmuş olursunuz hem de sağlıklı bir yiyecekle bağışıklık sistemlerini güçlendirebilirsiniz.

6. Aç bitir paketleri

ac-bitir-kedi-kopek-mamalari-720x540
Mama hazırlamak için vaktiniz yoksa en basit çözüm aç bitir paketler olarak da bilinen tek servislik salam ve sosis paketleri. Farklı noktalara yerleştireceğiniz aç bitir paketler minik dostlarımız için en büyük ödüllerden bir tanesi. Burada ufak bir not düşelim, normalde kedilerin sürekli olarak çiğ et yememesi gerekiyor ancak soğuk kış günlerinde miniklerin hiçbir şey yememesindense çok sık olmamakla birlikte vereceğiniz aç bitir etler karınlarını doyuracaktır.

7. Köpekler için kedi maması

kedi-mamasi
Evde kedi besliyor olabilirsiniz ancak dışarıdaki köpeklere yardımcı olabilmeniz için elinizin altında güzel bir alternatif var. Köpekler kedi maması yiyebiliyor. Evdeki kedi mamalarından köpekler için bir kap ayırabilirsiniz. Ancak burada da belirtmemiz gereken bir nokta var, köpekler ve kedilerin mamalarında besin değerleri günlük ihtiyaçlarına göre hazırlanıyor. Uzun süreli kedi maması vermek köpeklerde kedi – et ilişkisindeki sorunlar gibi sorunlar yaratabiliyor.

8. Restoran paketleri

eve-yemek-goturmek-kediler-kopekler-icin-720x405
Biliyoruz ki içimizde zaten yapanlar var ama yine de söyleyelim; evcil dostu olan ya da sokak hayvanlarını besleyen kişiler restoranda fazla gelip tabakta kalan yiyecekleri paketlettirerek onlara götürür. Belki de yoğun iş temposunda yalnızca toplantılara girebiliyorsunuzdur, o zaman bu paketler neden minik dostlarımıza gitmesin ki?

9. Ve kuşlar için ekmek parçaları ya da yemlikler

kuslar-icin-yem
Kedi ve köpeklerden bahsederken minik kanatlarıyla uçarak yiyecek arayan kuşları da unutmayalım. Bir şişeye kaşık boyunca açacağınız iki delik, içinden geçirdiğiniz kaşın ve içine doldurduğunuz yemle onların da hayatlarını kurtarabilirsiniz. Kaşığın olduğu tarafta şişede minik bir boşluk yaratırsanız kuşların hareketleriyle oradan daha çok yem düşmüş olur. Kuşlar için buğday kullanabilirsiniz.

Bonus: Peki başka neler yapabiliriz?

patikondu
Bunların yanı sıra dostlarımızın hayatta kalabilmesi için birkaç ufak ancak önemli şey de mevcut. Bunlardan ilki arabaların kaputlarına saklanarak ısınmaya çalışan kedileri oradan çıkarmak için arabayı çalıştırmadan önce kaputu kontrol etmek. Bunun için ufak bir sarsıntı yaratmanız yeterli olacaktır. Bir diğeriyse çöpten beslenen kediler için konserve kutularını ezerek atmak. Aksi halde başları bu kutulara sıkışarak hayatlarını kaybedebiliyorlar. Teneke konserve kutularını bu yüzden iki tarafından ezerek atmak çok önemli.Genellikle kedi ve köpeklerin sürekli olarak geldiği noktalara strafor koymak. Bu da onları soğuk betonlar ya da taşlar üzerinde uyumaktan kurtaracak, az da olsa yalıtım sağlayacaktır.Son olarak ise yazının başında bahsettiğimiz, strafor ya da karton kutulardan kolayca hazırlanabilir patikondular hazırlamak. Böylece birden fazla kedi bu kutulara girebilir, soğuğun üşütücü yüzü onlara çok daha az değer. Minik tatlı patili günler için onları unutmayalım. 🙂

Not: Siz de evde kolayca hazırlanabilecek diğer mama çeşitlerini biliyorsanız, aşağıya yorum olarak ekleyebilirsiniz. Sevgiler. <3





Pinterest'de Paylaş