Türkçe Hayvan İsimleri

Türkçe Hayvan İsimleri

Hayvanseverlerin dostlarına verdikleri isimler aralarındaki bağın ne kadar güçlü olduğunu simgeler. Bu nedenle her hayvansever beslediği evcil hayvanına bir isim verir. Türkçe hayvan isimleri veya ingilizce hayvan isimleri arasından seçilen bu isimler hayvanların aidiyet duygusunu da pekiştirir. Türkçe hayvan isimleri ve anlamlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Paşa

Özellikle köpekler için kullanılan bu isim padişah yardımcısı anlamına gelen ve ağır abi karakteri kazandıran bir isimdir.

Pamuk

Bir bitki türü olan pamuk tavşanlar ve kediler için ideal isimler arasında yer alır.

Tarçın

Bir baharat ismi olan tarçın hem köpeklerde hem de kedilerde tercih edilen isimler arasında yer alıyor. Şirin tavşanlara farklı bir karakter kazandırmak içinde tarçın ismi kullanılabilir.

Maya

Şirin cins bir dişi köpeğe veya tatlı tatlı bir kediye sahipseniz maya ismini vererek şirinliklerini artırabilirsiniz.

Zeytin

Siyah tüylü köpekler ve boncuk boncuk bakan kediler dışında tatlı ve şirin tavşanlar için kullanabileceğiniz bir isim olan zeytin bir kahvaltılık ismidir.

Efe

Köpeğinize veya kedinize ağır abi karakteri kazandırmak ve köpeğinize seslendiğinizde kendinizi mutlu hissetmek için Efe ismini tercih edebilirsiniz.

Çakıl

Taş anlamına gelen çakıl ismi tüm hayvanlara farklı bir hava katan, asalet kazandıran isimler arasında yer alır.

Karamel

Kedinizin, köpeğinizin, tavşanınızın veya diğer hayvan türlerinin sizin için özel olduğunu anlatmak için  şirinlik sembolü bir isim olarak karamel ismini tercih edebilirsiniz.

Fındık

Bir kuruyemiş olan fındık ismi hem hayvanların tatlılığını artıran hem de söylerken tok bir sesle gururla söyleyebileceğiniz bir isimdir.

Bulut

Gökyüzündeki hava olayları sonucu oluşan su buharı kütlesi anlamına da gelen bulut beyaz renkli saf görünüşlü narin kediler, tavşanlar ve küçük yapılı köpekler için ideal isimlerden biridir.

Maviş

Mavi gözlü anlamına gelen maviş ismi van kedileri, mavi gözlü kediler, farklı renkli gözlere sahip köpekler, şirin tavşanlar için tercih edilebilecek isimler arasında yer alır. Şirinliği ve tatlılığı sembolize eden maviş ismi aranızdaki bağı da güçlendirecektir.

Lokum

Kediler ve tavşanlar için tercih edilen Türk isimlerinden biri olan lokum ismi tatlı anlamına gelmektedir. Lokum ismi hayvanlarınızın tatlılığına tatlılık katacaktır.

Şeker

Şirin olan tüm dişi hayvanlar için kullanılan isimlerden biri olan şeker ismi özellikle kediler ve tavşanlar için tercih edilen isimler arasındadır.

Pati

Bir Türk ismi olan pati köpekler için tercih edilen ve türlerini pekiştiren bir isimdir.

Minnoş

Tatlı bir kedi veya tavşana sahipseniz veya dişi bir özel tür köpeğiniz varsa minnoş ismi tam aradığınız isim olabilir. Sevimli ve tatlı anlamına gelen minnoş ismi hayvanların şirinliğini artırıyor.

Limon

Özellikle köpekler için kullanılan ve bir narenciye meyvesi ismi olan limon ismi köpeklere daha çok yakışan isimler arasında yer alır. Kediler içinde tercih edilen bir isim olsa da köpeklere daha uygun bir isimdir.

Haydut

Yaramaz ve kurallara uymayan anlamına gelen bu isim kedi ve köpekler için çok uygun olan isimler arasındadır Söylemesi bile keyif veren bu isim tavşanlar içinde tercih edilebilir.

Bıdık

Kediler ve tavşanlar için yaygın olarak tercih edilen bıdık sevimli ve şirin anlamına gelen isimler arasındadır

Rüzgar

Bir hava olayı ismi olan rüzgar sert ve hırçın kediler ile erkek köpekler için tercih edilen ve çok yaygın olarak kullanılan isimler arasındadır.





Pinterest'de Paylaş