Üzücü Bir Not İle Trafik Levhasına Bağlanarak Terk Edilen Köpeğin Hikayesi

Üzücü Bir Not İle Trafik Levhasına Bağlanarak Terk Edilen Köpeğin Hikayesi

Bir hayvan sahiplenmek ve onunla yaşamak çok güzel olsa da büyük bir sorumluluk. Bu sorumluluğa baştan kendini hazırlamayan ve kaldıramayacak olanların böyle bir karar almaması gerekiyor. Çünkü hayvanlar da aynı insanlar gibi düzenlerine alışkın. Ve evde bakılan bir hayvanın daha sonra barınağa ya da sokaka bırakılması onları hem sağlık açısından hem de duygusal açıdan çok etkiliyor. Tabii herkesin hayatında beklenmedik değişiklikler, kötü zamanlar, maddi yetersizlikler olabilir ama bu noktada eğer bir dostunuz varsa onu terk etmek yerine ona bakamayacağınızı anladığınız zaman aldığınız sorumluluğu yerine getirmeniz gerekiyor. Ona yeni bir yuva bulmak gibi…

Mesela Solo’nun hikayesi böyle bir hikaye. Onun eski ailesi onu sevmiş olsa da eğer iyi kalpli bir insan ona yardım etmeseydi sonu kötü bitebilirdi.

Tracalyn Roberts adlı kadın, en yakın arkadaşıyla telefonda konuşurken arabasını durdurmasını sağlayan bir şey gördü. Trafik işareti levhasına bağlanmış bir köpekti onu durduran…

Roberts arabadan inerek köpeğin yanına gitti. Çok arkadaş canlısı olan köpek, yanında maması ve bir not ile beraber bırakılmıştı: “Lütfen bana bak”

Köpek, ne kadar gölge alanda da olsa hava çok sıcaktı. Yanında su kasesi olsa da içi boştu, yanındaki su şişeleri de öyle. Roberts, köpeğin resmini çekti. Köpek çok mutlu görünüyordu. Ama Roberts bir saniyeliğine dönünce köpeğin yüzü düştü. Resmen, “Bensiz mi gidiyorsun?” diyordu.

“Gözleri çok mutsuz bakıyordu. Neden terk edildiği konusunda çok şaşkın ve kafası karışmış gözüküyordu.”

Ama Roberts, daha sonra ismi Solo olacak köpeği terk etmedi. Onu arabasına aldı ve kısa bir süre kalması için arkadaşının evine götürdü.

Roberts ve telefonda konuştuğu arkadaşı Tania Cheek, ona gerçek bir yuva bulması gerektiğini biliyordu ya da en azından daha uzun bir süre geçici ev olarak ona bakılabilecek bir yuva. Böylece onun hikayesini sosyal medya üzerinden paylaştı. Pek çok kişi Solo’yu sahiplenmek istedi ama sorun onların içerisinden birini seçmekti. Çünkü Cheek, bunu nasıl yapacağını, nasıl bir daha onu terk etmeyecek birini bulabileceğini bilmiyordu.

Bunun üzerinde Cheek, Love and Rescue isimli, köpeklere ömürlük yuva bulan bir hayvansever kuruluştan yardım istedi. Böylece Solo sevileceği ve bir daha terk edilmeyeceği bir ev bulacaktı.

Love and Rescue, ona başvuranlara sorması için bir liste verdi ama Cheek buna rağmen Solo’ya bir ev bulabilmek için zorlandı. Ama işler bir anda güzelleşmeye başladı

Solo’yu sahiplenenler Cheek’in annesi ve üvey babası oldu. Cheek, olanları onlara anlattığında “Onu biz sahipleniriz” dediler ve Cheek’in bir kardeşi olmuş oldu.

Ailenin halihazırda bir köpeği daha vardı ve ona arkadaş bulmak istiyorlardı. Solo, bunun için mükemmel bir köpek oldu.

Solo’nun hala bir takım problemleri var. Eski evinde neler yaşandığı bilinmese de çok iyi bakılmadığı ya da terk edilmenin onu çok etkilediği düşünülüyor. Yüksek seslerden çok korkuyor ve durmadan koşmak gibi bir huyu var. Ama yine de çok gelişme kaydetmiş durumda. Cheek’in ailesi onu çok seviyor ve sürekli arayarak onun neler yaşadığını ve değişimini kızlarına anlatıyorlar.





Pinterest'de Paylaş