Yaralı Bacağıyla 1 Ay Boyunca Acı Çeken ve Bir Delikte Yaşamaya Çalışan Köpeğin Hikayesi

Yaralı Bacağıyla 1 Ay Boyunca Acı Çeken ve Bir Delikte Yaşamaya Çalışan Köpeğin Hikayesi

Hep diyoruz ya hayvanların bu dünyada işi çok zor diye, gerçekten de öyle. Beslenmelerini karşılamaları için yeterli kaynakları olmayan ve insanlar tarafından evcilleştirildikleri için buna göre evrimleşen hayvanlar, doğada çok zor şartlarda hayatta kalıyor. Buna rağmen bir çoğu yine de insanların vicdansızlığından da çekiyor. Hastalıklarıyla baş etme ve besin ihtiyaçlarını karşılama sorunu gibi yaşam kalite ve sürelerini kısaltan durumlara bir de insanların etkisi ekleniyor: Araba çarpması, katliam gibi… Bobby’de tüm bunların mağduru bir köpekti. Neyse ki karşısına bu kez güzel insanlar çıktı.

Lukasz Muniowski isimli bir adam eşiyle birlikte Polonya’da bisiklet gezisine çıkıyor. O sırada bir şey onların dikkatini çekiyor: Otostop çeken bir köpek!

Durup köpeğe bakmaya karar veren çift, onun yaralı olduğunu fark ediyor. Yalpalayarak koşan köpeği saklandığı yere kadar takip ediyorlar.

 “Ona ellerimi uzattığında beni kokladı ve patilerini ellerimin üstüne koydu” diyor Lukasz. Resmen onların yardım için geldiğini anlıyor. Çift hemen onu veterinere götürüyor.

Veterinerde büyük ihtimalle araba çarpmasından kaynaklı olarak 3-4 haftadır yaralı bir şekilde yaşam mücadelesi sürdürdüğü anlaşılıyor bu köpüşün.

Çift, ona ikinci bir şans ve hayat veriyor. Hem onu tedavi ettiriyor hem de sahipleniyor.

Onun ayaklarından biri kesilmiş olsa da ailesi onu çok seviyor. İsmini de Bobby koyuyor.

Şimdilerde bu olayın üzerinden bir kaç yıl geçti. Bobby gönlünce koşuyor, eğleniyor ve seviliyor.

Leon isimli sarılarak yattığı çok yakın bir dostu bile var hayatında!

Kaynak





Pinterest'de Paylaş