Çin Aslanı Bakımı ve Özellikleri Hakkında Bilmeniz Gereken 15 Şey

Çin Aslanı Bakımı ve Özellikleri Hakkında Bilmeniz Gereken 15 Şey

Çin aslanı namı diğer Chow Chow adından da anlaşılacağı gibi Çinliler açısından oldukça önemli hayvanlardan biridir. Yapısı itibariyle dikkat çeken bu köpek cinsi kabarık tüyleri ve ufacık gözleri ile adeta bozkırlarda yaşayan bir aslan görüntüsü sunar. Hem aslan gibi hem de köpek olan bu cins Amerika’da yaygın olarak arkadaş köpek olarak anılmaktadır. 1800’lü yıllarda İngiltere’ye getirilen bu cinsin bakımı ve özellikleri hakkında bilginiz yoksa ve insan canlısı Çin aslanı bakımı ve özellikleri hakkında bilgi edinmek istiyorsanız işte 15 önemli açıklama…

1. Çin aslanları bacaklarının çok düz olması ile dikkat çekerler. Özellikle arka bacaklarına bakarsanız dümdüz bir yapıda olduğunu görebilirsiniz.

2. Çin aslanlarının siyah bir dilleri vardır. Tüyleri krem, kızıl ve ya siyah olduğu gibi alacalı bir görüntü yoktur. Yani bütün tüyleri aynı renktedir.

3. Çin aslanları oldukça sakin görünen bir köpek cinsi olmalarına rağmen yabancılara karşı saldırgan bir hal alabilirler. Bununla birlikte tek bir sahipleri olur ve geriye kalan kişilerle her zaman mesafeyi korurlar.

4. Çin aslanına, çin aslanı denilmesinin nedeni ufak ve yuvarlak kulaklarının olması ve ense kısmı ile birlikte kafasında büyük tüylerinden bulunmasından kaynaklanmaktadır. Aslan yelesi gibi görünen çin aslanının yelesi vücudunun en uzun tüyleri ile kaplı olan baş kısmıdır. Başı kocaman olan bu köpeğin yüzü düzdür.

5. Köpekler konusunda bilgi sahibi olmayan kişilerin yetişkin bir çin aslanı sahiplenmesi durumunda çin aslanı bundan rahatsız olacaktır.

6. Çin aslanları kısa sürede komutları öğrenebilir ya da sizin tavrınızı anlayabilir. Ancak çok zor itaat eden cinslerden olduklarından dolayı uygulama noktasında size sorun çıkarabilecek köpeklerdendir.

7. Yavru iken alındığında daha kolay sosyal çevreye adapte olabilen bu köpekler yetişkin olduğunda sosyal çevreye zor uyum sağladıkları gibi sahipleri ile anlaşmakta da sorun yaşayabilmektedirler. Ayrıca içine kapanık olmasından dolayı bu köpeklerle iletişim zor bir hal alacaktır.

8. Çin aslanı bakımı yapılırken mutlaka tüylerini düzenli olarak taramanız ve tıraşını yaptırmanız gerekecektir. Tüylerinin çok uzun olması karışmasına neden olacağı için dikkatli olmalısınız.

9. Çin aslanları bakılırken apartman ortamına uyum sağlamakta sorun yaşayabilirler. Ancak ufakken alındıklarında bu ortama ayak uydurmaları daha kolay olacaktır.

10. Bahçeli ortamlarda beslendiğinde daha rahat edebilen çin aslanları sıcak iklimlerde rahatsız olurlar. Tüylerinin çok olması nedeniyle bu durum pek önerilmez.

11. Kuru şampuanla temizlenebilen çin aslanları çok fazla tüy dökebilir. Özellikle mevsim geçişlerinde bu durum sıkça görülmektedir.

12. En uzun yaşayan köpekler listesinde yer alan bu köpeklerin ömrü 15 yılı bulabilir.

13. 20-30 kiloluk olan bu köpekler diğer köpeklerle zor anlaşabildiği gibi kedilerle de kısa sürede dostluk kurabilmektedir.

14. Çin aslanları beslenirken yiyecekleri özenle seçilmelidir. Çok hassas bir vücut yapıları olduğundan dolayı her besini kabul edemezler. Bu nedenle veterinerden alınan özel vitaminlerle beslenmeleri gerekir.

15. İstedikleri zaman mama yemeyi seçen bu köpekler bekleyen mamayı yemedikleri gibi tuvaletleri geldiği zamanda istedikleri yere yapabilirler. Mama ve tuvalet eğitimi bu konuda sahiplerini zorlayacaktır.





Pinterest'de Paylaş