Köpekler İle İlgili Daha Önce Hiç Duymadığınız 11 İlginç Bilgi

Köpekler İle İlgili Daha Önce Hiç Duymadığınız 11 İlginç Bilgi


Köpeklerle ilgili en ilginç sayılabilecek ve köpek sahiplerini bile şaşırtacak bilgilere hazır mısınız?
Zekaları farklılık gösterir.
Köpekler bir yaş altı bebeklerin zekasına sahip fakat bazı ırklar gelişmiş olma özelliğinde ve ortalama 250 – 300 kelimeyi anlayabilecek yapıda.



Mutluluk sinyali kuyruk sallamasına bağlıdır.
Köpeklerin hepsi mutlu olduğunu belli etmek için kuyruklarını sağ tarafa yatırır ve sağa eğimli olarak sallar.
Korku sinyali de kuyruk sallamasına bağlıdır.



Köpekler korktukları zaman birçok belirgin özelliği sergiler. Bunlardan en belirgini ise, kuyruğunu sola doğru eğimli sallamasıdır.
Diş sayısı aynıdır.
1 yaşından sonra yetişkin bir köpeğin toplamda 42 dişi vardır. Irkına ve türüne özel bu sayı değişmez. Her köpekte aynıdır.



Renk körlüğü bir efsaneden ibarettir.
Bilinenin aksine köpeklerin hiçbiri renk körü değildir. Siyah beyaz değil, onlar da bizim gibi dünyayı renkli görür. Göz kornea yapıları gelişmiş olmadığından mavi ve sarı renkleri ayırt edemezler.



Bu renk kıyafetlerle yanına gitmemenizi ve onlara bu renkte oyuncak almamanızı önerebiliriz.
Yeni doğan bir yavru köpek kör, sağır ve dişsizdir.



Yeni doğmuş bir köpek yavrusu dünyaya kör ve sağır olarak gelir. Gözleri annesini emdikçe açılır ve bu doğrultuda duyu organları gelişir.
Onların utanma duygusu yoktur.



Birçok utan kendinden videosu izlemiş olabilirsiniz. Fakat köpeklerin utanma duygusu yoktur. Yemeğimi kim yedi diye kızdığınızda o, sese tepki olarak kulaklarını öne doğru eğer. Utandığı için değil.
Köpeklerin boynuna sarılmak güç gösterisidir.
Köpekler bu nedenle boyunlarına sarılmanızdan hoşlanmayabilirler. Lider benim demenin en sert ve kaba halidir onlar için.



Köpekler de rüya görür.
Minik sevimli dostunuz uyurken genellikle ayaklarını koşuyormuş gibi oynatıyordur. Bunun nedeni rüyasında koşuyor olmasındandır. Rüya görmeleri çok sık yaşanır.



En fazla köpek ABD’ de bulunur.
Bunun nedeni, köpek yetiştiriciliğinin fazla olması ve farklı ırklara ev sahipliği yapmasından ileri gelir. Ayrıca hayvan haklarının iyi korunduğu ülkede her evde en az bir köpek bulunur.



Köpekler rahatsızlıkları koklayarak anlayabilirler.
Eğer sizin vücudunuzda herhangi bir rahatsızlık bulunuyorsa köpeğiniz koklayarak doktorlardan önce sorunu teşhis edebilir. Fakat bunu size söyleyemezler. Bu nedenle doktora gitmekte yarar var.
 




Pinterest'de Paylaş