Vurdumduymazlığıyla Herkesin Gönlünü Çalan Golden Retriever’ın Hikayesi

Vurdumduymazlığıyla Herkesin Gönlünü Çalan Golden Retriever’ın Hikayesi

Golden Retriever cinsi köpekler her insana sıcak yaklaşabildikleri ve komutları hemen öğrendikleri için köpek sahiplenecek insanların genelde ilk tercihi oluyorlar.

Elbette bu durumda istisnalarla karşılaşabiliyoruz, beş yaşındaki Stanley de bu istisnalardan biri: Diğer Golden Retireverların aksine, kendisine verilen komutları hiç umursamıyor, sahipleri onun kurallarına uyuyor!

İşte bu vurdumduymaz köpeğin hikayesi…

Buyursunlar efendim.

1. Sahipleri Stanley’i 5 sene önce o daha yavruyken sahiplenmiş

golden retriever
Stanley, eve geldiği günden itibaren kedilerle, köpeklerle, çocuklarla, gördüğü herkesle çok iyi anlaşıyormuş.

2. Zamanla Stanley’in diğer köpeklerden farklı olduğunu fark etmişler

golden-retriever-cinsi-kopek-resimleri-patiliyo-2
Eğitmeye çalıştıklarında, komutlara hiç tepki vermediğini, kendi kafasına göre hareket ettiğini görmüşler. İsmiyle çağırdıklarında bile hiç gelmiyormuş! Duyma sorunu olmadığını da “Otur” komutunu öğrenmesiyle anlamışlar, beş yıl boyunca tek öğrenebildiği komut da bu olmuş.

3. Stanley’in belirli takıntıları varmış ve biraz başına buyruk bir köpekmiş

golden-retriever-cinsi-kopek-resimleri-patiliyo-3
Mesela her gün yemekten sonra en sevdiği yastığını alır, onunla vakit geçirirmiş. Hatta tuvalete bile bu yastıkla gidermiş. Ayrıca, benimsediği 3 eşyayı -bir terlik, oyuncak ayı ve televizyon kumandası- her gün yatağın altına koyup, bu eşyaların birini bile orada bulamasa stresle evde geziniyormuş!

4. Ailesi psikolojik bir sorunu olduğu konusunda endişelenmeye başlamış

golden-retriever-cinsi-kopek-resimleri-patiliyo-4
İyi haber: Stanley hem fiziksel hem de mental açıdan çok mu çok sağlıklıymış! Yani sadece, diğer köpeklerden farklı olarak takıntılı ve biraz da vurdumduymazmış!

5. İnternet fenomeni olan “Köpek IQ Testi”ni Stanley üzerinde denemişler. İşte Stanley’in sonucu:

İlk Adım: Köpeğinize seslenin ve seslendiğinizde geliyor mu bakın.

İkinci Adım: Üstünü bir battaniye ile örtün, üzerinden ne kadar kısa sürede çıkardığına bakın.

Üçüncü Adım: Köpeğinize sevdiği bir yiyeceği gösterin ve yiyeceği bardağın altına koyun, bardağı devirip yiyeceği alacaktır.

Stanley’in köpek IQ testini geçemediği görülüyor, ama aslında onun davranışları alışılmışın dışında gösterdiğine bir işaret sadece. Sahibi “Açıkcası Stanley’in hareketlerini ne etkiliyor bilmiyorum ama açıkçası, bu durumdan pek de şikayetçi değilim. Algıda biraz yavaş olabilir, ama kendine has hareketleri, iyi kalbi ve farklı kişiliği bize kendini daha da çok sevdiriyor.” diyor Stanley hakkında.





Pinterest'de Paylaş