Kakadu Papağanları Hakkında Bilmeniz Gereken 14 Şey

Kakadu Papağanları Hakkında Bilmeniz Gereken 14 Şey

Kakadu papağanları, harika renkleri ile gözlerimizi kamaştırıyor.
Papapanlar doğal ortamlarında, yerlerde buldukları ile beslenirken arada kum ve çamur gibi şeyler de yutarlar. Papağanlar bunu bilinçli yapar. Özellikle de zor yiyecek buldukları zamanlarda veya katı gıdaların çok fazla olduğu bölgelerde bunu yaparlar. Bu işin aslı, vücutlarındaki eksik mineralleri kumdan almalarıdır.



Bu yüzden evlerde beslenen, üstelik sebze ve meyva yiyen papağanların kuma gereksinimleri yoktur. Aksine kum yemeleri bağırsaklarına zarar verir. Ancak Kakadu papağanları dahil, papağanlara genelde tohum, çekirdek ve darı gibi katı gıdalar veriliyorsa, kuşların vücutlarında vitamin ve mineral eksikliği olabilir. Bu durumda papağanlara kuş kumu vermek gerekir. Eğer evlerde beslenen papağanlar kuma ilgi gösteriyorsa o zaman papağın iyi beslenmediği düşünülmelidir.
Yukarıda söylendiği gibi doğada da papağanlar yiyecek bulamadıkları zaman kum yer. Kakadu papağanları, aynı isimli familyadan gelen bir papağan türüdür. İlk olarak Avustralya, Güney Pasifik Adaları ve Malay (Malakka) Yarımadası’ndan Solomon Adaları’na kadar uzanan bölgede oraya çıkmışlardır.



Şimdi gelelim Kakadu papağanları hakkında bilinmesi gereken 14 şey nedir?
Kakadu papağanlarının kendi içinde 17 türü olduğu bilinmektedir. Genelde tüyleri beyazdır. Bunun dışında en yaygın renkler siyah ve pembedir. Çoğunun üzerinde dağınık şekilde kırmızı ve sarı renkli tüyler bulunur.
Kakadu papağanları ve renkleri.
Kakadu papağanları, başlarında yer alan kalkık tüyleri ile dikkat çeker. Genelde bu tüyler hep ayaktadır. Çok azı bulundukları ortamın durumuna göre bu tüyleri diker.
Doğada, büyük sürüler halinde hareket ederler.



Türleri içinde en çok tanınanı Sultan papağanlarıdır. Ayrıca sarı kuyruklu kakadu, pembe kakadu, palmiye kakadusu ve goffin kakadusu gibi türleri bulunmaktadır.
İnsanlar ile en iyi anlaşan papağan türüdür. Oldukça oyuncu ve meraklıdır. Her zaman ilgi görmek isterler.
Kakadu papağanları muhteşem güzellikleri.
Sahibine karşı oldukça bağımlılık gösterir. Uzmanlar bu papağanalara davranış eğitimi verilmesini önermektedir. Ancak eğitim almaları kolay değildir.



Bütün papağanlar gibi Kakadu papağanları da genelde 2 yaşındaki bir çocuğun duygusal zekasına sahiptir.
Kakadu papağanları, konuşma yeteneği çok olmayan bir papağan türüdür. Kelime dağarcıkları dardır. Onları aç bırakarak eğitmeye çalışmak ise çok büyük hata olur.
Doğal yuvaları ağaçlar ve ağaç kavuklarıdır. Kemirmeyi çok severler. Bu nedenle kafeslerinde mutlaka kemirecekleri bir oyuncak olmalıdır.
İyi bakıldıkları takdirde 50 yıla kadar yaşayabilirler. Ancak elinize doğmadı ise bir papağının yaşını öğrenmek mümkün değildir. Bu konuda DNA testleri de işe yaramaz. DNA testi ile sadece papağanın cinsiyeti tespit edilebilir.
Kakadu papağanları ve sarının ışıltısı.



Kakadu papağanları doğal ortamlarında genelde tohum ve meyva ile beslenir. Böğürtlen, dut, üzüm severler. Evlerde verilen gıdanın yüzde 30’u tohum ve çekirdek, kalanı meyva olmalıdır.
Kakadu papağanlarını evde beslemek güçtür. Çünkü geniş alanlar ister. Kafesleri çok büyük olmalıdır.
Kakadu papağanlarına çok sık banyo yaptırmak gerekir. Yazın hergün yıkanabilirler, kışın ise haftada bir gün yeterlidir.
Ses seviyeleri 150 desibel civarındadır. Normal konuşma sesinin 60 desibel olduğu düşünülürse bu ses bir miktar yüksektir ve rahatsız edici olabilir.
 




Pinterest'de Paylaş


1 Yorum


  • Patiliyo
    Mine Turan

    çok güzel😍🦜

    2.05.2020 00:38:23 Reply