Sultan Papağanı Cinsleri ve Özellikler Hakkında 15 Şey

Sultan Papağanı Cinsleri ve Özellikler Hakkında 15 Şey


Sultan papağanı, ülkemizde evcil olarak çok sık beslenen bir papağan türüdür. Avusturalya kökenli bu kuşlar çok sevimli kuşlardır. Bu kuş cins ilk olarak gezginler tarafından Hollanda’ya götürülerek üretilmiştir. Papağan rengi, cinsi, hal ve hareketleri çok ilgi çekici olduğu için insanlar tarafından oldukça fazla ilgi görmüştür.Kakadugiller ailesinden gelen renkli bir kuş türüdür.
Papağan denildiği zaman akla ilk gelen şey konuşabilen bir kuş olduğudur. Ama Sultan papağanı kelime haznesi birkaç kelimeden oluşmaktadır. Bu kuş 3 aylık olduktan sonra konuşma yeteneğine sahip olabilir. 3 aylık bir konuşma öğretilirse rahatlıkla öğrenme kabiliyetine sahiptir. Sultan Papağanlarının cinslerine göre ve renklerine göre farklı fiyatlarda değerlendirilmektedir.



Sultan Papağanı Özellikleri

1.Oldukça sevgiye ihtiyaç duyabilen bir kuştur. Sevgi ile ilgilenmesi halinde daha sıcak kanlı ve daha uzun ömürlü olabilirler.



2.Sultan papağanı türleri soğuk havaya dayanamazlar. Bulundukları hava sıcaklığı en az 15 dereceden fazla olması gerekmektedir.



3.Kafes seçiminiz ne kadar büyük olursa papağanların özgülük alanı daha fazla olduğu için daha mutlu hissedeceklerdir. Kafes içerisine çok fazla oyuncak koyulmamalı ve uçuş özgürlüğü daraltılmamalıdır.



4.Sultan papağanı uçmayı çok seven bir kuş türü olduğu için gün içerisinde 10 15 dakika uçmasına izin verilmelidir.



5.Genellikle mısır ve çiğdem ile beslenen papağanlar lahana, marul, salatalık gibi sebze türleri de yiyebilmektedir.



6.Sultan papağanı yaşam süreleri en az 20 – 30 yıl kadardır.
 




Pinterest'de Paylaş