Muhabbet Kuşu Bakımı Hakkında Bilmeniz Gereken 15 Kural !

Muhabbet Kuşu Bakımı Hakkında Bilmeniz Gereken 15 Kural !


Dişi veya erkek olarak alıp beslemek isteyeceğiniz ve sesleriyle de sizi mutlu edecek olan muhabbet kuşlarına nasıl bakmanız gerektiğini bilmeniz oldukça önemlidir. Bu konuda en önemli detayları ön plana çıkarmak amacıyla Muhabbet Kuşu Bakımı Hakkında Bilmeniz Gereken 15 Şey başlığımızda sizler için kolaylık sağlayacak noktalara değinmekteyiz.
Böylece beslenmesinde, büyütülmesinde ve her konuda nelere dikkat etmeniz gerektiğinin yanıtını almanızı sağlamaktayız.



1.Kafeslerini seçerken mutlaka fiziksel olarak görünümlerini ön planda tutmalısınız. Çok hareketli olması halinde tercih edeceğiniz kafeslerin boyutu biraz daha büyük olarak seçilmelidir.


2.Kafes içerisinde mutlaka temel ihtiyaçlarını karşılayacağı malzemeler bulunmalıdır. Tünek, oyuncak, banyoluk, beslenmesi amacıyla suluk ve yemlik bu aşamada ilk seçilmesi gerekenlerdendir.




3.Ayrıca kuş kumu ve gaga taşı gibi malzemelerin de bulundurulması gerekmektedir.
4.Sevimli dostlarınızın sağlığını tehlikeye atmayan ve toza neden olmayan kafes altlıkları seçilmeli ve bunun için kağıtların kullanılmasına özen gösterilmelidir. Solunum yollarında problemi önlemiş olmanın ve dışkılama sürecini takip etmenin de rahatlığı bu aşamada ön plana çıkacaktır.



5.Dışkıların sayılarının ve renklerinin gözlemlenmesine bu kağıtların kullanımı ile dikkat edilmelidir.


6.Haftada bir kez bu değişimi yapmalı ve altlığını yıkamaya özen göstermelisiniz.


7.Kafes konumunun belirlenmesinde oda sıcaklığının sabit olmasına dikkat edilmelidir. Rüzgar akımına kapılmayacakları seçimlerin yapılması son derece önemlidir.


8.Dostlarınızın kafeslerini yalnızca sessiz olmasını gerektiren uyku durumlarında örtülmelidir. Bunun dışında ceza amaçlı olarak kesinlikle bu yöntem kullanılmamalıdır.



9.Aile bireylerinin yoğun olarak bulundukları konumlarda yerleştirilecek olan kafeslerin yerini sık sık değiştirmemek gerekmektedir. Yüksekliğinin ise göğüs hizasında olmasına özen gösterilmesi gerekir.


10.Tırnakları aşırı uzadığında bu hem tünek üzerinde dengeli durmasını olumsuz etkileyecek olan, hem de evdeki eşyalarınıza zarar vermesine neden olan bir faktördür. Bu nedenle de veteriner hekimlere gösterilmesi gerekmektedir.



11.Aynı şekilde gagalarının ender şekilde uzadığı durumlarda da uzman bir veterinerin görmesi gerekmektedir.


12.Bağınızı artırmak istediğinizde onu kapalı bir alanın içerisinde özgür bırakmayı denemeli ve böylece size yakınlaşmasını sağlamalısınız.



13.İyi bir gözlemci olmalı ve hareketlerindeki aşırılığı, rahatsızlığını veya durgunluğunu hissetmelisiniz. Aksi halde bu sürenin uzaması, iyileşmesini de geciktirecektir.

14.Gözlerinde, gaga veya tırnaklarında bir hastalık olabilir ya da tüyleri ve derileri olumsuz etkilenebilir. Parazitlerden kaynaklı olarak veya mikroplardan dolayı ishal, kabızlık gibi sindirim rahatsızlıkları görülebilir. Tüm bu durumlarda sizin müdahale etmemeniz son derece önemli bir konu olacaktır.


15.Sağlığını tehdit eden her türlü faktörü öğrenmek amacıyla veteriner doktorlara düzenli olarak muayene ettirmeyi ihmal etmemelisiniz.


Bonus: Muhabbet kuşu yıkanması hakkındaki bilgileri bu içeriğimizi okuyarak öğrenebilirsiniz. Muhabbet Kuşu Yıkanır mı?
 




Pinterest'de Paylaş