Muhabbet Kuşu İçin Yem Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Muhabbet Kuşu İçin Yem Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Bulundukları ortama renk ve eğlence katan ve hoş görüntüleri ile kendilerine hayran bırakan dostlarımızdan birisi de muhabbet kuşlarıdır. Eğitildiklerinde çok daha keyifli bir şekilde besleyebileceğiniz hayvanlara dönüşmektedirler. Avustralya kökenli olup, ortalama 15 yıla kadar yaşadıklarını söylemek mümkündür.

Ancak bunun için hassas yapılarına zarar vermemek gerekmektedir. Bulundukları yere alıştıkları zaman kafesin yerini değiştirdiğinizde buna olumsuz tepki verebilirler. Çok soğukta kalmamaları gerekir ve çok sıcak havalar da onları bunaltacaktır. Tüm bu detaylarıyla ne kadar bakım istediklerine şahit olmak mümkündür. Evin maskotu haline gelebilecek olan bu sevimli dostların beslenmelerine de özen göstermek gerekmektedir. Şimdi sizlere bu yazımızda muhabbet kuşu için yem seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğine değineceğiz.

Muhabbet kuşlarının günlük bakımı nasıl yapılır?

Muhabbet kuşlarını beslerken dikkat etmeniz gereken pek çok konu bulunmaktadır. Günlük bakımda sularını her gün değiştirmek son derece önemlidir. Kuşların hastalanması halinde mutlaka vitamin takviyesi yapılması gerekir. Bu her gün olabileceği gibi, sağlıklı kuşlarda 3 günü bulabilmektedir. Ancak bu süreyi geçirmemeye özen göstermek gerekir.

Sindirim sistemlerinin son derece hassas olması nedeniyle yiyecekleri ve yemleri verirken de özen göstermeniz gereken noktalar mevcuttur. Sebze ve meyveye alışkanlığı hemen başlayabilecek olan bu hayvanları, belirli zamanlarda ödüllendirmek çok daha yerinde bir karar olacaktır. Aksi halde ishal riskiyle karşı karşıya kalabileceğinizi unutmamalısınız.

Muhabbet kuşlarının yemi nasıl seçilmelidir?

Muhabbet kuşlarında yemlerin seçimi için pek çok alternatifiniz olacaktır. Meyve parçalarının bulunduğu, çekirdekli yemlerin yer aldığı veya sade kuş yemlerinin önerileceği pek çok alternatiften hangisinin daha doğru bir karar olacağını merak edenler için yardımcı olmaya çalışacağız. Bunun için kısa sürelerde denemeye çalışmalı ve kuşun hangi yemi sevdiğini anlamak için hepsini de zaman zaman vermelisiniz. Böylece hangisini daha çabuk tüketeceğini görebilir ve bu konuda endişesiz bir şekilde kararları alabilirsiniz.

Muhabbet kuşunuz henüz yavru ise çekirdeksiz olmasına özen göstermeniz gerekir. Sindirim sisteminin hassas olmasından dolayı hazmedemeyeceğini düşünmelisiniz. Yetişkin olan kuşlara göre daha hassas olmaları nedeniyle bu ayrıntıyı göz ardı etmemeniz gerekmektedir. Bu nedenle yetişkin hale geldikten sonra meyve parçalı ve çekirdekli yemlere özen göstermeniz çok daha faydalı olacaktır.

Açık yemler alınmalı mı?

Yemlerin türlerine karar verdikten sonra nereden ve nasıl alacağınıza da karar vermeniz gerekmektedir. Uzman veterinerlerin önerisi doğrultusunda açıkta satılan yemleri almamanız gerektiğine değinmekteyiz. Ambalaj içerisinde ve kapalı bir şekilde satılmakta olan yemleri tercih etmeniz halinde sevimli dostlarınız için çok daha doğru kararları alabileceğinizin farkına varacaksınız.





Pinterest'de Paylaş