Kediler Hakkında 7 Efsanevi İnanış

Kediler Hakkında 7 Efsanevi İnanış

1. KEDİLER DOKUZ CANLIDIR 

Bu efsanenin doğuş bölgesi Mısır civarı olup Mısır Tanrılarının inanışları gereği oluşan bir sayı ile yüz bulmuş halidir.


2. KEDİLER KÜÇÜK BEBEKLERİN NEFES ALMASINI ZORLAŞTIRIR

Bebekler tam tersine küçük dostlarımızla beraber hem oyun oynayabilir hem de onları sevebilirler sadece yeni doğan bebekler için çok yakın temas önerilmemektedir.




3. HAMİLE KADINLAR KEDİLERLE BİRLİKTE AYNI EVDE DURAMAZ

Sağlık açısından “Toksoplozmoz” adı verilen tek hücreli parazitten dolayı düşünülen bu efsane, kesinlikle hamile kadınlar için olumsuz bir etki yaratmamaktadır. Bu parazit hayvanlar dışında bazı kaynaklardan da bulaşabilir. Bu bağlamda temizlik alışkanlıkları kendinizi korumaya yardımcı olacaktır.


4. KEDİLER SADECE MUTLU OLDUKLARI ZAMAN MIRLARLAR 

Tam tersine yavru kediler ilk zamanlarda çok ses sık çıkarmalarıyla bilinirler.  Bu ses mutluluk dışında üzgün olduklarında veya  bir yerleri acıdığında da çıkabilmektedir.


5. KEDİLER BANYO YAPMAKTAN NEFRET EDER

Kedilerin bazı ırkları hariç çoğu, su dolu küvete ve lavaboların içine girip suyun tadını çıkarmayı sever. Bunun haricinde bazıları da, suyu her yere dökmeleriyle ünlüdür. :)


6. KARA KEDİ GÖRMEK KÖTÜ ŞANS GETİRİR 

Batıl inançlardan en popüler olanı kara kedinin uğursuzluk getirdiği inancıdır. Bu bilginin gerçekliği ise yoktur. :)




7. KEDİ-FARE İLİŞKİSİ TOM & JERRY 

Kediler bir şey yakalamayı ve onu bulana kadar takipte kalmaktan asla vazgeçmez. Fareleri ise sadece mecbur kaldıklarında ya da risk gördükleri durumlarda yakalarlar.  




Pinterest'de Paylaş