Muhabbet Kuşları Neden Ölür

Muhabbet Kuşları Neden Ölür

En nazik ve zarif canlılardan olan ve evimizin en güzel köşelerini renkleri ve sesleri ile şenlendirmekte olan muhabbet kuşlarımızın bakımlarını düzenli olarak ve özenli bir biçimde yapmamız gerekmektedir. Her ne kadar bu konuda taviz vermesek dahi belirli nedenlerden dolayı muhabbet kuşları ölür. İşte bunun nedenlerinin neler olduğunu ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Muhabbet Kuşları Neden Ölür?



Muhabbet kuşlarının ölüm nedenleri nelerdir?
Sevimli dostlarınız için yaşayacakları ortamları uygun hale getirmediğinizde, büyük bir üzüntü duyacağınız ölümle sonuçlanacak rahatsızlıkları yaşayacaklardır. Sağlıklı beslenmesini ve hijyenik ortamlarda yaşamasını sağlamadığınızda, bu bağışıklık sistemlerini zayıflatacaktır. Bu nedenle de hem yemlerinin kaliteli seçilmesine, hem de sularının sık sık değiştirilmesine özen göstermeniz gerekmektedir. Ayrıca stres yaşamalarının önüne geçmeli ve ani hava değişimlerine maruz kalacakları alanlardan da uzak tutmalısınız. Bu sayede virüs ve bakterilere karşı korunaklı hale getirerek, ölümlerine neden olacak hastalıklardan da uzak tutabilirsiniz.




Hangi hastalıklar muhabbet kuşlarında ölüme neden olur?
Muhabbet kuşlarınız için tehlikeye yol açan bazı hastalıkları paylaşmak istiyoruz. Tuberculosis,Pasteurelosis, Strestococcosis, Salmonella gibi rahatsızlıklar bakterilerden kaynaklı olarak muhabbet kuşlarında görülmektedir. Virüsten kaynaklı olarak ise Paramyxovirosis virüs hastalığı bulaşarak, yine hayatlarını kaybetmelerine neden olmaktadır.



Muhabbet kuşlarında ölüm belirtileri nelerdir?
Yukarıdaki hastalıklara yakalandıklarında, sonuçların ölümcül olabileceğini belirtebiliriz. Bu durumda sürekli olarak kilo kaybı yaşarlar ve çok fazla hareket etmek istemezler. Aşırı su tüketiminden kaynaklı olarak ishal oldukları görülebilir. Bazen sinir sistemlerini kontrol edemedikleri için boyun veya kafa yapılarındaki hareketlerin istemsizce gerçekleştirildiği görülecektir. Güçsüz bir hale gelerek yaşamını kaybetme süreci hızlanacaktır.
Bunun dışında yeşil dışkılaması, ateşinin yükselmesi ve yem tüketmemesi gibi durumlar da yukarıdaki hastalıkların belirtisi olarak ortaya çıkmakta olup, ölüm belirtilerine işaret etmektedir.
Eğer ağzının içinde ya da tüylerinde renk kaybettiği görülüyorsa veya açık yaralar oluyorsa, bu durumda meydana gelecek olan bakterilerden kaynaklı hastalıkların sonucu olarak ölüm gerçekleşecektir.  Karın yada bağırsaklarında şişkinlikleri görmeniz de sizlere bunu işaret edebilir.



Muhabbet kuşlarını veterinere götürmek gerekli midir?
Elbette yukarıdaki şikayetleri yaşıyor olsa dahi, tam olarak tanı konması için veterinere tedavi ettirmeniz gerekmektedir. Böylece bir kısmı tedavi edilebilen hastalıkların tedbirini alarak, kötü sonuçlara ulaşmasına engel olup olmayacağınızı yaşayarak çok daha iyi bir biçimde analiz edebilirsiniz. Bu konuda duyarlı hareket etmenizin, sevimli kuşlarınızı hayattan aniden koparmayacağını görebilirsiniz. Ölümüne sebep olan rahatsızlıklar hakkında daha fazla bilgi almak için uzman kişilerle görüşmeniz çok daha faydalı olacaktır.
 




Pinterest'de Paylaş


1 Yorum


  • Patiliyo
    Cansu

    ❤️❤️❤️

    1.05.2020 16:12:26 Reply