Evde ve Apartmanda Beslenebilen 19 Kedi Türü

Evde ve Apartmanda Beslenebilen 19 Kedi Türü

Evde ve Apartmanda Beslenebilen kedi türlerini sizler için derledik. Kedi türleri sevimliliği, şirinliği ve insan dostu olması ile bilinen türler olduğu için diğer hayvan türlerinden daha fazla tercih ediyor ve kendimize arkadaş olarak görüyoruz. Kedi familyası çok fazla türe sahip olmakla birlikte bunların bir kısmı evde beslenmeyecek kadar tehlikelidir. Evde beslenebilen kedi türlerini şu şekilde sıralayabiliriz.

Abyssinian Türü

Çok zeki bir kedi türü olan Abyssinian, bir çok kedi türüne göre daha kısa süre de ve daha kolay eğitilir.  Çok zeki ve uyanık olan bu tür kediler istedikleri an keyif dolu ve sempatik bir ruh haline bürünürken istedikleri an hırçın olabiliyorlar.

American Bobtail

Çok hareketli bir kedi türü olması ve sevgi dolu olması evde en fazla tercih edilen kedi türü omasını sağlıyor. Yanınızda bir arkadaştan çok daha öte olan bu kedi türleri kısa bacaklı ve kemikli yapısı ile istemeseniz de kendisini sevdiren bir vücut haline sahip.

American Curl

Asil bir kişiliğe sahip olması ile bilinen  sezgileri çok güçlü olan bu tür, meraklı davranışı ile kendisine hayran olmanızı sağlıyor. üç yaşındayken ergenliğe geçen bu tür kısa süre de torun sahibi olmanızı sağlıyor.

Ankara Kedisi (Angora)

Minnoş yapısı ile bilinen ve Ankara’nın kendisine has türü olan bu kediler genelde pamuk tüylü olmaları ve şirin yüz yapıları ile bilinir. Gözlerinin mavi rengi asil karakterini yansıtır.

Birman

Çok evcil olan bu kedi türü enerji dolu duygusal bir yapıya sahiptir. Gözleri ve bakışları sizi etkileyen bu tür oldukça şirin bir yürüyüşe sahiptir.

Bombay

İçine kapanık bir tür olan bombay yuvarlak patilere ve düz bir kuyruğa sahiptir. Kusursuz vücudu ile herkesi etkiler.

Burmese

Burmese Kedi

Farklı sesler çıkarabilme yeteneğine sahip olan Burmese türü kedilerzekası ve mantığı ile problem çözme yeteneğine sahiptir.

Californian Spangled

Çok duygusal olan bu tür  bakışları ile bir kaplanı andırırken çok kıvrak bir zekaya sahiptir. Mantık oyunlarını kolay bir şekilde çözebilir.

Chartreux

Meraklı bakışları ile bilinen ve oldukça oyunsever bir kedi türü olan bu tür her kedi severin hayatına mutlaka girmiştir.

Chinchilla

Chinchilla kedi

Yüz yapısı ve masum bakışları ile insanı duygusal olarak etkileme kabiliyetine sahiptir.

Cymric

Cymric kediler

İri bir kedi türü olan bu tür 25 kiloya kadar kilo alabilir.

Devon Rex

Devon Rex

Çok canlı, eğlenceli ve tüysüz olan bu tür kedi türleri arasında ilk bakışta kendini fark ettiren bir özelliğe sahiptir.

Exotic Shorthair

Exotic Shorthair

İran kedisiyle American Shorthair melezi olan bir kedi türüdür. Yumuşak tüyleri ile pamuksu bir yapıya sahiptir.

Van kedisi

Bir gözü kahverengi bir gözü mavi olan bu tür Van yöresine özgü bir kedi türü olup başka yöre de çok nadir olarak yaşar.

Tiffanie Kedisi

Çok yumuşak huylara sahip olan ve beyaz tüyleri ile kendisine hayran bırakan bu tür kediler içinde en fazla oyun seven tür olarak bilinir.

Laperm Kedisi

Çok hareketli olmasına karşın kedi türleri arasında en nazik tür olarak bilinen kedilerdir.

Snowshoe

Sadık ve uysal olmakla birlikte asil bir duruşa sahip olan bu tür aynı zamanda sessiz olması ile de bilinir.

Pixie Bob Kedisi

Vahşi bir kedi türü olarak görünse de oldukça uysal ve sessiz kedi türleridir.

İran Kedisi (Persian)

Uysallığı ve sadakati ile en çok beslenen tür olan İran kedisi renkleri ve asaleti ile hayranlık uyandıran bir görünüme sahiptir.





Pinterest'de Paylaş